DEN HELVETES JÄVLA FITTAFFÄRSPLANEN ÄR ÄNTILGEN KLAR

Förlåt att jag svär så mycket men nu är jag så jävla glad att vi har lämnat in affärsplanen. Den som typ tog upp 20 timmar av Bettys och mitt liv ligger numera i juryns händer. Man kan ju också påstå att vi inte direkt haft turen med oss genom det här arbetet. Speciellt inte när det gäller att skriva ut, och hoppas förresten att vi inte får rektorn på oss. Hahahaha
Men i helhet är jag supernöjd och glad att vi verkligen tog tag i det :)



/Sofie

Hoppsanhejsan

Haha. Har ringt runt lite nu på kvällen och börjat göra vår marknadsundersökning, VET att det är fredag, så därför gav jag upp för sisådär en timme sen ^^. Istället ska jag och Sofie göra ett nytt försök på söndag.
En man svarade och hans telefon rasslade som bara den och han hörde verkligen inte vad jag sa XD, var tvungen att upprepa det tre gånger. haha. Sen visade det sig att han var en 85-åring och inte höll på med att köpa saker HAHA xD. Men har var iaf trevlig :). Alltid något ^^.

Nej nu ska jag se på idol och äta kladdekaka ;).

Ha en dunderkväll!

Inte mycket kvar!

Var uppe till halv två och skrev på affärsplanen, som vi för övrigt är riktigt nöjda med :D! Dock är vi inte klara än xD, har en del kvar. Men snart så ;).

//Betty

Jag dör snart av trötthet!

Nu har vi suttit med affärsplanen sedan klockan fem. Det är ju SJUUUUKT mycket och ändå känns det som vi har massor kvar. Men som tur är har vi tid på söndag då vi ska göra marknadsundersökningen och sätta ihop allt. Nästa vecka i skolan får vi skriva ut alla åtta exempleren och skicka till UF.
Hoppas vi hinner klart för annars dör jag snart..

/Sofie

Affärsplan

Nu sitter vi här och tänker så det knakar, haha. Det går sakta men säkert framåt.

//Bettan

Lite info

Kan ju berätta att vi bakat och sålt två helger i rad nu. Förra fredagen åkte vi till min mormor för att räkna på alla ingredienser. Och jaa hahaha XD, självklart fick vi reda på då att det var oktoberfestivalen på vaksalatorg så det skulle inte gå att stå där -.- SUCK! Eftersom det var det som var planen och vi hade ingen plan B.
Vet inte hur länge vi höll på att ringa runt och fråga poliser, affärer och även till kommunen hur det är med regler och sånt. Så till slut bestämde vi oss för att knacka dörr istället xD. Lyckat ^^. Men till slut kom vi iväg till Willys och handlade bland annat 25 kg mjöl haha, de ni ;). Var en rätt rolig syn när Sofie sedan skulle bära det från bilen och upp till mormors lägenhet haha xD. Sen var det bara hem och laga mat... klockan var ju liksom närmare halv åtta xD och vi var vrål hungriga! Efter det kunde vi börja sätta igång och baka muffins och bröd.
Vid två somnade, iaf jag, på en gång och sen var det bara att gå upp när klockan ringde vid halv nio.
Om vi bortser från försäljningen när vi knackade dörr så gick affärerna riktigt bra. Vinst och allt :). Inte illa. Och vi hade riktigt kul också! Dock kan jag inte rekommendera att ringa på oss folk på en tidig lördagmorgon... för man vet aldrig vad man får se XD HAHAHAHA, eller vad folk säger XD! En sak var faktistk riktigt rolig, en kille öppnade och såg oss och bara;
"No, Sophie is not here."
HAHA XD, vi bara stirra och aha okey. HAHA xD. Vad skulle vi säga liksom... vi kunde ju sagt att vi inte letade efter någon Sophie haha men han verkade så tvärsäker på att det var det vi ville HAHA så jaa vi orkade inte bry oss utan fick helt enkelt ett VÄLDIGT GOTT SKRATT!

Jag och assistenten nr 1 ^^.

Nu i helgen stod vi istället på vaksala torg, vilket kändes sååå mycket bättre. Förutom att det var kallt, vi var kissnödiga och vårt "stora" bord såg otroligt tönigt ut XD HAAHAH! Plus att vi sa, ALDRIG MER DETTA! Men vi insåg sen att det gick riktigt bra och det hela var ju faktiskt både kul och otroligt lärorikt!

Ha det bäst!

Taggade till tusen... eller?

Fick ta ett allvarligt snack med vår lärare idag. Jag och Sofie var riktigt förbannade haha. Men med lite flirtande går allt ;). Så nu kan vi kännas oss någorlunda lugna och satsa på vår affärsplan som vi för övrigt ska börja skriva på imorgon ^^. "Bra där". Haha. Känns som om det kommer bli en lång kväll/natt! Stod max 14 sidor, jag och Sofie bara, WHAT!!! Jag hade verkligen ingen koll på hur man gjorde en affärsplan och tänkte 2-3 sidor blir nog bra ^^. Men vi får droga oss med coca cola eller något för att hålla oss vakna. Hehe.

Om ni har några tips på en bra affärsplan så är dem hemskt välkomna ;)!

TJINGELING


Så svårt...

Idag har vi börjat jobba på vår logga. Vi fixade en i skolan lita snabbt, som blev helt okej, men nu har jag suttit hemma och gjort sju till :P Typ tre av dem är jag ganska nöjd med men jag kan helt enkelt inte bestämma mig på egen hand. Betty får avgöra vilken vi ska ha!

Sen har jag försökt anmäla oss till gränbymarknaden idag, men jag fattar inte hur man får reda på om anmälningen blev registrerad :S Hoppas vi kom med iaf :)


Typiskt!

Mitt kontokort funkar inte att beställa med på hemsidan där vi har tänkt att köpa visitkort ifrån!!! GAAAH! Jaha, får hoppas på att Sofies fungerar :)!

Next step

Det är jättemycket man måste förberada när man ska börja driva företag, fixa rådgivare, skriva affärsplan med en massa punkter i, gå runt på stan och fråga frågor som vi sedan ska göra en marknadsunderskökning av och beställa visitkort. Detta måste vi göra innan nästa onsdag! För nästa onsdag ska vi lämna in våran affärsplan, det är nämligen en tävling, vem som gör bästa affärsplanen. Så önska oss lycka till ;)!


Tjooo!

Hej allihopa och välkomna till vår blogg ;)! Vi är två tjejer som går sista året på gymnasiet och tänkte blogga lite om vår företagsresa som vi kommer göra i år ;).
 
Sofie

Betty

READ AND ENJOY


RSS 2.0